Když jsme přišli před několika lety s ideou, že otevřeme restauraci, tak jsme se setkali s Romanem Vaňkem, se kterým jsme konzultovali náš záměr. Řekl nám, že kromě steaků bychom mohli zkusit i pastrami a doporučil nám jako nejlepší ochutnat pastrami v Londýně a v New Yorku u Katze.
Proto jsme se v listopadu 2013 rozhodli odjet do Londýna, abychom pastrami sendvič ochutnali. V Londýně je trh s potravinami a jídlem, který se koná pouze v sobotu. Na tento trh chodí celý Londýn, kde jsou v nabídce ryby, maso, víno a je zde velmi populární pastrami, na které jsme čekali frontu přes hodinu.
Nesmírně nám pastrami zachutnalo, a proto jsem začal hledat po internetu a našel jsem spoustu doporučení a receptů. Postupně jsem začal připravovat a zkoušet různé tipy a receptury v domácích podmínkách po dobu dvou let, co probíhala rekonstrukce a příprava restaurace Beef Bar. Do otevření Beef Baru jsme odladili kombinaci směsi a technologii výroby pastrami, které nabízíme u nás v restauraci.